Over ons

U bent hierOver ons

Geschiedenis

De heer van der Vinne startte in 1973 in de oude melkfabriek van Vries met het prefab bouwen van houten tuinhuisjes en een paar jaar later kwamen daar de houten garages bij. In de negentiger jaren kwam het blokhut/stapelsysteem erbij.

Na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest in alle facetten van het bedrijf heeft Rien Klinkhamer in 2003 het bedrijf overgenomen van de heer van der Vinne. De naam Van der Vinne was door de jaren heen een begrip geworden in de houtbouw en is dus mee overgenomen om zo nadruk te leggen op onze kwaliteit en service.

De oude melkfabriek werd al snel te klein. In 2006 werd de nieuwe locatie aangekocht. In 2007 werd het nieuwe pand gebouwd met showroom, werkplaats, woning en een ruim showterrein. In april 2008 was de opening en werd het aantal leveranciers en het assortiment flink uitgebreid.

Heden

Na 13 jaar bij van der Vinne houtbouw gewerkt te hebben heeft Jorn Dolfing per 01-01-2024 het bedrijf over genomen van Rien Klinkhamer.

Als grote verandering is de showroom volledig gerenoveerd. Er is een gevlinderde betonvloer gestort en alle showmodellen zijn vernieuwd.

Het grote showterrein is komen te vervallen. “met de komst van Facebook, Pinterest, etc. doen mensen al zoveel huiswerk dat ze al precies weten wat ze mooi vinden op het moment dat ze in de showroom komen” . In de showroom laten we verschillende materialen en mogelijkheden zien aan de hand van een aantal showmodellen.

Waarom werken we alleen op afspraak?
Met de komst van het corona virus werden we hier toe gedwongen. Voor iedereen was dit onwennig in het begin maar na een tijdje kwamen we tot de conclusie dat het best prettig werkt.

Op deze manier controleren we de toestroom van offerte aanvragen en daardoor hebben we ook de juiste tijd en aandacht voor elke offerte. Alle afspraken vinden plaats in onze showroom in tijdsvakken van een uur. Hierdoor hebben we tijd voor een prettig en uitvoerig gesprek onder het genot van een kopje koffie of thee.

Op dit moment is Van der Vinne Houtbouw uitgegroeid tot regionaal specialist waarbij kwaliteit en service leidend zijn. Er wordt vooral gewerkt in de provincies Drenthe, Groningen en Friesland.

De eigen montageteams garanderen een juiste en duurzame plaatsing. Van der Vinne Houtbouw werkt niet met zzp’ers. Het vakmanschap en de kwaliteitsnormen van de eigen monteurs staan borg voor kwaliteit en de klanttevredenheid.

Naast de levering en montage van prefab constructies heeft Van der Vinne Houtbouw zich gaandeweg steeds meer gespecialiseerd in houtskeletbouw en maatwerk, geheel naar wens van de klant; zowel particulieren als bedrijven.

Het ruime showterrein wordt regelmatig verrijkt met nieuwe showmodellen